Hlavní obsah

Letadlo ČSA se vrátilo na Kypr, byl cítit kouř

Praha

Letadlo Českých aerolinií, které dopravovalo turisty z Kypru do Prahy, se muselo krátce po vzletu vrátit na letiště v Larnace. Důvodem byl kouř, který byl cítit na palubě letadla. Cestující by měli na Ruzyni přistát v ranních hodinách, řekla mluvčí společnosti ČSA Hana Hejsková. Podle ní bezpečnost cestujících nebyla ohrožena, nebylo však možné riskovat případné komplikace v průběhu letu.

Článek

"Pro tento postup (návrat) se kapitán rozhodl preventivně, z bezpečnostních důvodů poté, co byly na palubě zaznamenány náznaky zápachu kouře," uvedla Hejsková.

Na Kypru všichni cestující z letadla vystoupili. Podle mluvčí zápach způsobil zkrat součástky v jednom z palubních počítačů. Z hlediska bezpečnosti letu prý nešlo o závažnou závadu.

"Všechny systémy jsou vícenásobně zálohovány. Let (OK 405) bude pokračovat po výměně zmíněné součástky, návrat do Prahy očekáváme v ranních hodinách," upřesnila.

Návrat asi až v neděli ráno

Server tn.cz s odvoláním na jednoho z cestujících uvedl, že letadlo má vzlétnout až ve 04:00. Tuto informaci webu potvrdila i zaměstnankyně společnosti Blue Sky travel, která měla v letadle své klienty.

"Z Larnaky by měli odlétat ve 04:00 a do Prahy by měli dorazit v 06:20. Týká se to asi 30 až 40 našich klientů. V současné době je o ně dobře postaráno," řekla v sobotu zaměstnankyně cestovky. Let z Kypru do Prahy běžně trvá dvě a půl hodiny. V Praze mělo letadlo původně přistát v sobotu v 19:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám