Hlavní obsah

Krásná holka, popsali oběť vraždy za polárním kruhem nešťastní příbuzní

Rodina 26leté Britky, která se stala obětí vraždy ve Finsku za polárním kruhem, ji popsala jakou „krásnou holku“. Podle spolupracovníků z asociace tažných psů žila dívka jen pro svá zvířata. Z vraždy mladé Britky je podezřelý 35letý Čech.

Foto: Profimedia.cz

Rebecca Johnsová pochází ze skotského Burntislandu ve Fife

Článek

Dívka byla identifikována jako Rebecca Johnsonová. Pocházela ze skotského Burntislandu v provincii Fife. Ve finském Kuttanenu pracovala pro cestovní kancelář Santa Safari, která zprostředkovávala vánoční zájezdy do Laponska. V sobotu byla nalezena poté, co ji pachatel ubodal. [celá zpráva]

Podle serveru britského deníku The Guardian do Laponska už odcestovala rodina dívky.

„Rebecca byla krásná holka,“ citoval server Courier pratetu mladé Britky Val Laingovou. „Přijela jsem z Edinburgu, když mi její dědeček zatelefonoval, co se stalo. Nejdřív jsem to nedokázala vůbec pochopit. Pro její rodiče a prarodiče je její ztráta zrovna před Vánocemi úplně zničující. Budu s nimi, ale nevím, jestli se s tím vyrovnají,“ uvedla Laingová.

„S hlubokým zármutkem musíme potvrdit, že členka týmu Santa Safari byla v sobotu 3. prosince nalezena mrtvá. Jsme z těchto tragických zpráv všichni v šoku a v myšlenkách jsme s její rodinou,“ uvedla mluvčí kanceláře s tím, že spolupracují s finskou policií.

Johnsonová byla podle BBC také členkou Skotské asociace tažných psů (SDAS). Podle té „žila jen pro své psy“.

Finští policisté již zadrželi českého občana, který v Santa Safari pracoval s Johnsonovou. Byl nalezen promrzlý v divočině, kam uprchl a kde se teplota pohybovala kolem třiceti stupňů Celsia pod nulou. Podle Telegraphu by měl být ve středu formálně obviněn z vraždy mladé Britky.

Reklama

Výběr článků

Načítám