Hlavní obsah

Kočner posílal z vězení motáky, chtěl se dostat z vazby

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřovatel slovenské Národní kriminální agentury (NAKA) obvinil Mariana Kočnera z pokusu zločinu maření spravedlnosti. Ve čtvrtek to oznámila slovenská policie na sociální síti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Marian Kočner stanul před bratislavským soudemVideo: AP

 
Článek

Kočner čelí obvinění v případě vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové a v případě falšování směnek televize Markíza v hodnotě 70 milionů eur. Podle slovenských médií měl Kočner posílat z vězení motáky. „V jednom případě se měl pokusit o padělání důkazu v případě směnek,“ uvedla policie.

O existenci motáků posílaných Kočnerem z vazby informoval slovenská média anonym v prosinci loňského roku. Policie poté potvrdila, že koncem listopadu téhož roku zajistila motáky a jejich fotokopie odevzdala dozorovému prokurátorovi.

Foto: Koláž Novinky.cz s Profimedia.cz/SME

Obviněný podnikatel Marián Kočner (vlevo) a zavražděný novinář Ján Kuciak

Podle zmíněného anonymního oznámení se Kočner za každou cenu chtěl dostat z vazby a pomocí motáků posílaných přes svého advokáta uděloval instrukce svému kamarádovi, bývalému příslušníkovi Slovenské informační služby Petru Tóthovi. Touto formou údajně žádal o pomoc vlivné lidi, aby se dostal z vazby, která byla na něj uvalena 28. června 2018. Kočnerův advokát Andrej Šabík tvrdí, že s motáky nemá nic společného a v této věci ho nekontaktovala ani policie.

V minulosti byli na Slovensku obviněni z vynášení motáků z vězení advokáti některých mafiánů, kteří tímto způsobem vyhrožovali svědkům, kteří proti nim svědčili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám