Hlavní obsah

Každá druhá deportace v Německu je neúspěšná, potvrzují statistiky

Z loňských 57 tisíc plánovaných deportací žadatelů o azyl v Německu, více než každá druhá selhala, napsal list Bild am Sonntag s odkazem na oficiální statistiky. Úřady nebyly úspěšné ve 30 921 případech. Nejčastějšími důvody byly chybějící dokumenty, migranti nebyli k nalezení, nebo byli nemocní.

Foto: Profimedia.cz

Deportace na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Ilustrační foto

Článek

„Je neakceptovatelné, že vyhoštění selhalo kvůli chybějícím dokumentům nebo že migranti nebyli k nalezení,“ prohlásil spolkový ministr vnitra Horst Seehofer na adresu Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky.

Přibližně v sedmi tisících případech bylo vyhoštění zrušeno v den plánované deportace. V 3200 případech bylo od vyhoštění upuštěno kvůli aktivnímu či pasivnímu vzdoru migrantů.

Nedělník Bild am Sonntag upozornil, že tři ze čtyř zamítnutých žadatelů o azyl mají odklad, takzvanou toleranci, tím je jejich deportace pozastavena. Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky uvedl, že do konce roku 2018 obdrželo odklad k opuštění Německa 180 124 z 235 957 osob. Valná většina z nich (74 281) získala odklad kvůli tomu, že jim chyběly doklady, dalších 70 569 jsou uvedeny v kolonce „jiné důvody“.

Reklama

Výběr článků

Načítám