Hlavní obsah

Kauza zmizelé Maddie: Policie objevila na zahradě utajený sklep

Hannover

Na zahradě v Hannoveru, kterou policie prohledává centimetr po centimetru v souvislosti se zmizením britské dívenky Maddie McCannové, objevili vyšetřovatelé skrytý suterénní prostor, píše server týdeníku Focus. Tehdy tříletá Maddie se ztratila v roce 2007 v Portugalsku, kde trávila s rodiči dovolenou. Prohledávání zahrady souvisí s vyšetřováním 43letého Němce, který je podezřelý, že má se zmizením dívky něco společného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté v Hannoveru prohledávají kvůli ztracené Maddie zahradu s bagremVideo: Reuters

 
Článek

Zahrada je přísně střežena, plot je zakryt deskami nebo plachtami, aby okolí nevidělo, jak postupuje pátrání. Přesto se na veřejnost dostaly informace o překvapivém nálezu. Policisté objevili sklep, který zřejmě patřil k malému zahradnímu domku. Ten na parcele zbyl po předchozím nájemci, ale zbořen byl někdy v roce 2007, řekl deníku Bild majitel sousední parcely.

Foto: Profimedia.cz

Policisté objevili utajený sklep.

Zda se podařil vyšetřovatelům průlom v případu a nalezli něco, co by objasnilo případ zmizení tříleté Maddie McCannové, není jasné. Kriminalisté přísně střeží všechny zprávy týkající se případu. Pozemek, který policisté prohledávají, si podezřelý muž v minulosti pronajímal.

Na místě jsou také speciálně cvičení psi ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Využívají se k pátrání po tělesných ostatcích.

Foto: AP

Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela před 13 lety z apartmánu v Portugalsku.

Podezřelý muž je nyní ve věznici v Kielu v souvislosti s jinými činy. Má velmi pestrou kriminální minulost. Deník Braunschweiger Zeitung napsal, že má mít na svědomí brutální znásilnění 72leté Američanky. Případ se odehrál v září 2005 v Portugalsku, na stejném místě, kde zmizela malá holčička. Usvědčila ho DNA. V prosinci 2019 ho soud poslal do vězení na sedm let. Rozsudek ještě nenabyl právní moci.

Madeleine McCannová zmizela z apartmánu v Praia del Luz 3. května 2007, když byli její rodiče na večeři. Dívku se nikdy nepodařilo najít. Podezřelý v letech 1995 až 2007 pravidelně pobýval v regionu Algarve, kde Maddie zmizela.

Reklama

Výběr článků

Načítám