Hlavní obsah

Jsem moc rád, že Kate řekla ano, svěřil se princ William

Novinky, coe, aš
londýn

Překvapivé oznámení, které v úterý učinili britský princ William a jeho přítelkyně Kate Midlettonová, v němž přiznali, že se po osmi letech vzájemného vztahu zasnoubili, vyvrcholilo vpodvečer rozhovorem v televizní stanici SkyNews. V něm dvojice zopakovala, že se cítí velice šťastna a že měla dojem, že právě nyní je ten správný čas na zásnuby. Spolu s nimi prožívá jejich štěstí zřejmě celá Británie.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Kate Midlletonová a princ William pózují v londýnském paláci svatého Jakuba

Článek

"Bylo to velmi náhlé. Pobývali jsme na prázdninách v Africe, když to přišlo, bylo to moc romantické," přiznala Kate Middletonová na otázku moderátora, jak se cítila, když ji princ William požádal o ruku.

"Jsem moc rád, že řekla ano," usmál se William. "Svatbu jsme plánovali už dříve," prozradil princ, který své snoubence věnoval prsten po své matce lady Dianě.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Zásnubní prsten na ruce Kate Middletonové

Na otázku, jak se vlastně seznámili, dvojice odpověděla, že na univerzitě, ale že to nešlo tak rychle. "Nějaký čas, asi rok, jsme se poznávali a byli přátelé," uvedl princ. Podle něj se přátelství později přetavilo v zamilovanost, která však vyvrcholila rozchodem. Ten svého času řešila všechna britská média. "Byli jsme studenti a tenkrát příliš mladí," vysvětlil William. Kate k tomu dodala, že se potřebovala stát silnější osobností.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Kate Midlletonová a princ William pózují v londýnském paláci svatého Jakuba

"Zajímala mě, chtěl jsem ji objevovat. Je zábavné s ní být," dodal princ.

Na závěr se moderátor zeptal, jaký má Kate názor na to, že jako královská nevěsta a později manželka bude mít velký vliv na životy lidí. "Doufám, že se mi podaří něco změnit, i kdyby to bylo to nejmenší."

Zasnoubeni už od října

Svatba se má konat na jaře, nebo v létě příštího roku v Londýně. Královská rodina potvrdila, že pár je zasnouben už od října. William Kate požádal o ruku během dovolené v Keni.

Princ se s Kate Middletonovou potkal v roce 2001 během studií na univerzitě St. Andrews. Chodí spolu od roku 2003. V roce 2007 se na čas rozešli, ale pak se zase usmířili.

William je starším synem prince Charlese, který zůstává prvním v pořadí v nástupnictví na trůn po své matce, úřadující královně Alžbětě.

Foto: Stefan Rousseau, Reuters

Rodiče Kate Middletonové Michael a Carole

Middletonová není šlechtického původu. Jejími rodiči jsou bývalý letecký dispečer British Airways a letuška.

Reklama

Výběr článků

Načítám