Hlavní obsah

Jeden ze zadržených v případu vraždy novináře Kuciaka spáchal sebevraždu

Bratislava
Aktualizováno

Ronald R. (24), jeden ze zadržených v případu vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, spáchal ve středu sebevraždu. Informaci přinesl server listu Nový čas, podle něhož jde o muže, jehož identikit před časem zveřejnila slovenská policie.

Foto: Úřad speciální prokuratury

Policie kvůli pátrání po vrazích novináře Kuciaka zveřejnila tento identikit. Podle Nového času jde o Ronalda R., který spáchal sebevraždu.

Článek

Ronalda našla jeho matka oběšeného na půdě domu, napsal server Nový čas. „Lékař na místě vyloučil cizí zavinění,“ uvedla nitranská policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Mladý muž byl jedním z osmi zadržených během zásahu Národní kriminální jednotky (NAKA) v Kolárovu na konci září. Ve vazbě zůstali čtyři lidé, kteří byli obviněni z vraždy, a zbytek byl druhý den propuštěn. Mezi nimi byl i Ronald R.

Ronald R. je synem přítelkyně Miroslava Marčeka, jednoho z obviněných v případu dvojnásobné vraždy, píše Nový čas. Marček měl dělat řidiče vykonavateli vraždy Tomáši Szabóovi. V den vraždy ho měl přivézt do obce Veľká Mača v okresu Galanta. Szabó pak měl novináře a jeho přítelkyni zavraždit v jejich domě.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Svíčky u portrétu zavražděných Martiny Kušnírové a Jána Kuciaka na náměstí SNP v Bratislavě.

Promyšlený tah s identikitem

Podobu Ronalda R. zveřejnila policie několik dnů před připravovanou razií. Podle odborníků šlo o promyšlený tah, aby podezřelí z vraždy začali mezi sebou víc komunikovat. To mělo posílit důkazy proti nim.

Nový čas ale zveřejněný identikit původně ztotožnil s mužem, který se představil jako Miroslav Č. a na Slovensku určitý čas pracoval. Jeho totožnost potvrdil jeden obyvatel obce Veľká Mača, kde se vražda stala, s tím, že jde o jeho bývalého kolegu. Miroslav Č. se slovenské policii přihlásil. Uvedl, že zavražděnou dvojici neznal a o vraždě nic neví.

Reklama

Výběr článků

Načítám