Hlavní obsah

Pracovníci letiště v Düsseldorfu veleli vztyčenými ukazováčky k džihádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorf

Letištěm v německém Düsseldorfu otřásá bezpečnostní skandál. Tři zaměstnanci během své směny natočili na tamější letištní ploše pozdrav teroristické organizaci Islámský stát. Před dopravním pásem k transportu kufrů se všichni tři postavili a vztyčili ukazováček pravé ruky. Je to poznávací znamení islamistů, které velí ke džihádu, píše deník Bild.

Foto: TikTok @Kaan

Pracovníci letiště v Düsseldorfu ukazují pozdrav teroristické organizaci Islámský stát.

Článek

Spolková policie reagovala okamžitě. „Byli identifikováni jako zaměstnanci společnosti, která pracuje pro letiště a letecké společnosti. Jsou to osoby s německou státní příslušností, které se v Německu narodily. Je to devatenáctiletý Mohamed A. R. a dvacetiletí Hamit A. a Serhat I.,“ uvedla mluvčí.

„Vstupní karty byly všem třem okamžitě zablokovány, aby se nemohli dostat do žádných částí letiště,“ uvedla mluvčí. Všichni tři byli okamžitě propuštěni a úřady prověřují jejich rodiny a přátele.

„Je to bezpečnostní skandál,“ prohlásil poslanec CSU Andres Lindholz. Podle jeho slov se z toho musí vyvodit okamžité důsledky. „Pokud jde o bezpečnost v leteckém provozu, nelze dělat žádné kompromisy,“ dodal.

Gesto vztyčeného ukazováčku pravé ruky je mezi muslimy symbolem odkazujícím na tauhíd, islámskou nauku hlásající „Není boha kromě Alláha!“.

Když islamisté zvedají ukazováčky, dávají tím najevo svou oddanost této ideologii.

Podle radikálního výkladu, který používá Islámský stát, jsou země, které nevyznávají fundamentalistickou verzi islámu, modlářské.

Reklama

Výběr článků

Načítám