Hlavní obsah

Honička zločince s německou policií skončila až na západě Čech, nakonec předstíral infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Až nedaleko Horšovského Týna na západě Čech skončila divoká honička německé policie s 47letým řidičem, který se odmítl podrobit nedaleko bavorského pohraničního městečka Furth im Wald rutinní silniční kontrole. Nakonec se ukázalo, že za volantem seděl hledaný zločinec, informoval v úterý s odvoláním na policii deník Die Welt.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Německá policie pronásledovala auto, jehož řidič se v pátek odmítl podrobit silniční kontrole, zhruba 30 kilometrů. Policejnímu vozu pronásledovaný řidič vytrvale bránil v předjetí a ohrozil přitom několik dalších aut.

Poté, co přejel státní hranici, pokusili se ho němečtí policisté s českými kolegy zastavit i pomocí zátaras. Sedmačtyřicetiletého muže se ale podařilo zadržet až poté, co u Horšovského Týna po nezdařeném manévru skončil s autem v poli. Řidič se ještě snažil simulovat srdeční obtíže, přivolaná záchranka ale odhalila, že zdravotní problémy jen předstírá.

Byl na něj vydán zatykač

Policisté následně zjistili, že před nimi muž prchal zřejmě kvůli tomu, že na něj byl vydán zatykač. Minulý měsíc jej totiž soud poslal na jeden a půl roku do vězení za podvod. Do výkonu trestu se ale odsouzený nenastoupil. Několik let už navíc nevlastní řidičský průkaz.

Pronásledování podezřelých na druhé straně hranice umožňují policistům vzájemné dohody mezi Berlínem a Prahou. Od loňského roku mohou navíc na základě nové smlouvy o policejní spolupráci také zakročit až deset kilometrů za společnou hranicí v případě ohrožení života nebo zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám