Hlavní obsah

Holčičku, kterou rodiče tajně odvezli z dětského domova, na Slovensku nenašli

Aktualizováno

Slovenští policisté tříletou Nikoletu Kotlárovou, po níž bylo v Česku vyhlášeno pátrání, ve městě Vrábly, kam ji podle jedné vyšetřovací verze mohli rodiče z diagnostického ústavu v Dobřichovicích odvézt, nenašli. Informoval o tom v pondělí slovenský server Čas.sk.

Foto: Policie ČR

Nikoleta Kotlárová

Článek

Po Nikoletě Kotlárové bylo vyhlášeno pátrání, protože její drogově závislí rodiče ji z ústavu v Dobřichovicích v neděli odvezli tajně. Před dvěma měsíci tak stejně učinili u svého syna, kterého odvezli na Slovensko. Protože jsou oba rodiče slovenské národnosti, podle policie je možné, že i dívku odvezli právě tam. [celá zpráva]

Pátrání ve Vráblech u Nitry, kde v minulosti pár žil a kde má příbuzné, však ovoce nepřineslo. „Policie provedla šetření v místě bydliště otce, ve Vráblech, Nikoleta ani její rodiče tam však nebyli,“ řekla serveru mluvčí policejního prezidia Denisa Baloghová.

Policisté se obávají, že by dívka nyní mohla přebývat v komunitě narkomanů.

Foto: Policie ČR

Nikoleta Kotlárová

Dívka je vysoká asi 90 až 95 centimetrů, její zdánlivé staří je čtyři až pět let. Při posledním pobytu v domově byla oblečená do černých tepláků a fialové mikiny s výstřihem do "V", okolo něho jsou kytičky. Na nohou měla bačkůrky.

Podle policejní mluvčí Štěpánky Zatloukalové mluví dívka, které budou čtyři roky za měsíc, poměrně dobře česky. Neumí vyslovit "r" a do vět se jí někdy pletou slovenské výrazy.

Lidé mohou všechny informace, které by napomohly k jejímu nalezení, sdělit na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám