Hlavní obsah

Hladový Čech se pokusil vyloupit německou banku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Hladový Čech se v Görlitzu (Zhořelci) na jihovýchodě Německa pokusil vyloupit banku. V pondělí o tom informoval zpravodajský portál TAG24, podle kterého byl teprve nyní zveřejněn motiv přepadení, které se stalo minulý pátek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krátce po přepadení TAG24 napsal, že lupiče ihned zneškodnil člen bezpečnostní firmy Maik Kühn, který se stal pro město hrdinou. Nyní se ale server k případu vrátil s tím, že výslech zadrženého Čecha ukázal, že za motivem stál smutný lidský osud.

Devětačtyřicetiletý muž vypověděl, že neměl co jíst a ani kde spát. Protože nevěděl, co si dál počít, rozhodl se jako poslední možnost uloupit peníze v bance. V případě nezdaru počítal s tím, že skončí ve vězení, dodal TAG24 s tím, že policistům Čech řekl, že nikoho nechtěl vystrašit ani zranit.

Kühn, který Čecha zadržel a předal policii, byl v době loupeže mimo službu. Zrovna procházel nedaleko banky, když z budovy vyběhl jeho známý, od kterého se o přepadení dozvěděl. Kühn se rozhodl zasáhnout a lupiče, který se nebránil, rychle chytil. Po zhruba pěti minutách si Čecha převzala policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám