Hlavní obsah

Hele, taky paříme. Dánky sdílejí videa na podporu přistižené finské premiérky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletá finská premiérka Sanna Marinová, která doma čelí kritice kvůli uniklému videu z večírku, našla zastání u dánských žen. Ty začaly na Twitteru sdílet videa, na nichž křepčí podobně jako šéfka finského kabinetu.

Foto: Roni Rekomaa, ČTK/AP

Finská premiérka Sanna Marinová na tiskové konferenci informovala, že na večírcích nešňupe kokain.

Článek

„Ze solidarity k Sanně,“ cituje britský spisovatel Joel Willans popisující život ve Finsku heslo, které se šíří tamním zákoutím Twitteru. Dánky, a zřejmě nejen ony, k němu připojují záběry z vlastního veselení.

Soukromí finské premiérky se stalo předmětem veřejných debat tento týden poté, co na Instagram unikly záběry, na nichž politička tančí spolu s přáteli na večírku. Sama Marinová připustila, že předtím něco vypila.

Dvě účastnice večírku ale anonymně sdělily na sociálních sítích, že se navíc na onom mejdanu ve velkém konzumoval kokain. Dodaly ale, že premiérku šňupat neviděly.

Členové vládní koalice i opozice v návaznosti na to Marinovou vyzvali, aby podstoupila test na drogy, což učinila. Výsledek by měl být znám příští týden.

Finská premiérka kvůli pařbě podstoupila test na drogy

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám