Hlavní obsah

Filmová bohyně Lollobrigida zjistila, že je vdaná. Ve hře je dědictví

Novinky, rei
Řím

Někdejší sen tisíců mužských diváků, italská filmová hvězda Gina Lollobrigida se ve svých 85 letech zapletla s mužem, který ji podle jejích slov podvedl jako podle filmového scénáře. Tvrdí, že její bývalý partner před časem zinscenoval fingovanou svatbu, na níž ji bez jejího vědomí zastupovala její dvojnice. Expřítel tak může dosáhnout na hereččino dědictví. Informoval o tom britský deník Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Gina Lollobrigida

Článek

„Tato odporná osoba si mě vzala skrze náhradnici bez mého vědomí a svolení, aby po mé smrti dědila,“ prohlásila Lollobrigida, považovaná kdysi za „nejkrásnější ženu na světě“. Dodala, že iniciuje mezinárodní vyšetřování, neboť expřítel, španělský podnikatel Javier Rigau y Rafols podle ní zorganizoval fingovanou svatbu v Barceloně.

Herečka na to přišla náhodou ze záznamů na internetu. „Objevila jsem dokument, podle něhož se v listopadu 2010 stal mým manželem před očima osmi svědků. Je to neuvěřitelné, u oltáře byla jiná žena, nějaká Teresa,“ řekla italským médiím.

Foto: Profimedia.cz

Gina Lollobrigida na snímku z padesátých let

Lollobrigida tvrdí, že o 34 roků mladší Rafols mohl podvod uskutečnit, protože v minulosti získal možnost ji právně zastupovat. „Před časem mě přesvědčil, abych mu dala plnou moc. Potřeboval ji kvůli nějakým právním záležitostem. Obávám se ale, že místo toho využil skutečnosti, že neumím španělsky. Kdo ví, co mým jménem podepsal,“ dodala herečka.

Její tvrzení podpořil i bývalý právník Španěla Javier Saavedra, jenž se s klientem rozešel v roce 2009 kvůli nezaplaceným účtům. „Rafols zaplatil ženě, která vypadala jako Gina Lollobrigida, aby uzavřel fingovaný sňatek,“ řekl britskému listu.

Lollobrigida s Rafolsem žila déle než 20 let, potkali se na jednom večírku v Monte Carlu v 80. letech. Herečka v roce 2006 zvažovala, že si přítele vezme, ale později přípravu svatby zrušila.

Gina Lollobrigida natočila zejména v 50. a 60. letech minulého století desítky filmů, hrála po boku hvězd jako Anthony Quinn, Humphrey Bogart či Tony Curtis. Byla srovnávána s dalšími italskými kráskami Sofií Lorenovou a Claudií Cardinalovou. Dnes žije v Římě a Monte Carlu a zajímá se o fotografii a lidská práva.

Reklama

Výběr článků

Načítám