Hlavní obsah

Eritrejec, který v Německu shodil pod vlak ženu a chlapce, má manželku a tři děti

Frankfurt nad Mohanem
Aktualizováno

Eritrejec, který v pondělí ve Frankfurtu nad Mohanem shodil ženu s dítětem na koleje před přijíždějící rychlovlak ICE, žije od roku 2006 ve Švýcarsku. Má manželku a tři děti, uvedla v úterý mluvčí frankfurtského státního zastupitelství Nadja Niesenová.

Foto: AP Photo/Michael Probst, ČTK/AP

Dítě zahynulo a žena skončila v nemocnici.

Článek

Niesenová řekla, že 40letý Eritrejec žil v curyšském kantonu. Švýcarská policie potvrdila, že podezřelý má eritrejské občanství a povolení k trvalému pobytu ve Švýcarsku.

Před několika dny přijel vlakem z Basileje do Frankfurtu. V pondělí strčil pod koleje ženu s dítětem. Žena se dokázala dostat z kolejiště, ale osmiletý hoch zemřel. Prokuratura oznámila, že chce muže obvinit z vraždy a dvou pokusů o vraždu, protože se pokusil pod vlak strčit ještě jednu ženu. Třetí osobou, kterou se pokusil strčit pod vlak, byla 78letá žena. Utrpěla zranění ramene, ale nespadla do kolejiště. Oběti a pachatel se patrně neznali.

Za to by mohl dostat až doživotní trest. Není jasné, zda by si jej odpykal v Německu či ve Švýcarsku. Byl-li by kratší, mohl by být po propuštění z vězení deportován, to ale záleží na situaci v Eritreji. Azyl dostává 72,8 procenta uprchlíků z Eritreje, uvedl týdeník Focus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na nádraží ve Frankfurtu strčil muž pod vlak chlapceVideo: Reuters

K motivu činu na frankfurtském hlavním nádraží se dosud nepodařilo nic zjistit. Podle prokuratury nebyl útočník opilý. „Test ukázal 0,0 promile,“ uvedla mluvčí.

V úterý má být podezřelý předveden před vazebního soudce.

Eritrejec po útoku skočil do kolejiště a utekl na ulici před nádraží. Tam ho zadržela policie. Na místě činu i v úterý panovalo zděšení. Mnozí lidé na nástupišti číslo sedm pokládali květiny, svíčky a plyšové medvídky. Večer se má na nádraží konat veřejná pietní akce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám