Hlavní obsah

Dvě české děti bojují o život v Chorvatsku po dopravní nehodě

Záhřeb
Aktualizováno

Vážnou dopravní nehodu měla ve středu ráno na dálnici v Chorvatsku u města Šibenik pětičlenná česká rodina. Řidič pravděpodobně usnul a havaroval. Dva chlapci ve věku 9 a 16 let jsou v nemocnici a bojují o život. Rodiče a třetí dítě byli vážně zraněni.

Článek

Nehoda se stala ráno krátce po osmé hodině poblíž křižovatky Vrpolje na dálnici A1.  Auto Škoda Octavia náhle vybočilo ze silnice, prorazilo svodidla a několikrát se převrátilo. Všichni pasažéři z auta vyletěli, popsal chorvatský deník Večernij list.

Všichni utrpěli vážná zranění. Podle slov českého konzula Pavla Bednáře byli chlapci ve věku 9 a 16 let. Stále se nacházejí v ohrožení života. Byli převezeni do nemocnice ve Splitu, která je lépe vybavena než nemocnice v Šibeniku.

Otec, matka a třináctiletá dcera utrpěli zranění, která list charakterizuje jako vážná. Po ošetření v nemocnici byli propuštěni. Bednář uvedl, že vážným zraněním se myslí například zlomenina ruky.

Předpokládá se, že příčinou nehody byla únava a nepozornost řidiče. Bednář s odvoláním na policejní protokol doplnil, že nešlo o srážku s jiným vozidlem.

Rodina zřejmě cestovala na dovolenou, protože vůz byl plně naložený.

Reklama

Výběr článků

Načítám