Hlavní obsah

Dělá jen problémy. Běloruský výškař podporuje snahu poslat sprinterku domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříliš lichotivě se na adresu kolegyně Krysciny Cimanouské z běloruského reprezentačního výběru v Tokiu vyjádřil bronzový skokan do výšky Maksim Nědosekov. Sprinterka, kterou se běloruský realizační tým na letišti v Tokiu snažil přinutit, aby nasedla do letadla a vrátila se do vlasti, je podle Nědosekova arogantní a problémová. Skokan to řekl v rozhovoru pro server The Australian.

Foto: Profimedia.cz

Maksim Nědosekov

Článek

„Nemám ji rád, protože je arogantní, výbušná a prostě dělá potíže. Je jedinou negativní postavou našeho atletického týmu,“ cituje australský server běloruského reprezentanta.

Spritnterka Cimanouská měla v pondělí v Tokiu běžet olympijský závod na 200 metrů. Členové trenérského týmu za ní ale v neděli přišli s tím, aby se sbalila a odletěla domů.

Běloruskou sprinterku nutili funkcionáři odletět z olympiády. Japonci ji odvezli na bezpečné místo

Svět

Závodnice tvrdí, že je to proto, že si dovolila na Instagramu kritizovat rozhodnutí trenérů zařadit jí bez předchozí konzultace na štafetový závod na 400 metrů.

Běloruský tým tvrdí, že se ji rozhodl stáhnout a poslat domů kvůli jejímu špatnému psychickému rozpoložení.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Kryscina Cimanouská na startu sprintu na 100 metrů v Tokiu.

Skokan Nědosekov tvrdí, že nemá s rozhodnutím týmu problém. „Představitelé týmu odvádějí dobrou práci a činí správná rozhodnutí,“ míní.

Buď jak buď, běloruská sprinterka na letišti, kam jí doprovodili činovníci běloruské výpravy, odmítla nastoupit do letadla. Namísto toho zavolala japonskou policii, která se snaží věc vyřešit přímo na místě.

Biden se setkal s vůdkyní běloruské opozice Cichanouskou

Amerika

Cimanouská se nechala slyšet, že do Běloruska se rozhodně nevrátí. Podle Běloruské nadace sportovní solidarity, která se stará o politicky pronásledované sportovce, se Cimanouská chystá požádat o azyl v Německu nebo Rakousku.

„Nebojím se vyhození z běloruského národního týmu. Bojím se toho, že v Bělorusku by mě mohli uvěznit. Činitelé týmu řekli, že rozhodnutí vyřadit mě přišlo úplně shora,” cituje olympioničku na Twitteru opoziční novinář Tadeusz Giczan.

Reklama

Výběr článků

Načítám