Hlavní obsah

Česko zasáhnou silné bouřky, varují meteorologové

Na Česko se ženou bouřky, varují meteorologové. Provázet je bude silný vítr, jenž v nárazech dosáhne rychlosti až 70 km/h, a přívalové srážky, v nichž by mělo spadnout až 40 milimetrů.

Foto: Windy

Výhled bouřek nad Českem v pátek v 18 hodin

Článek

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před bouřkami platí pro Prahu, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký a Liberecký kraj od pátečních 14:00 do sobotních 02:00.

Do východní části republiky dorazí bouřky později. Výstraha pro kraje Královéhradecký, Pardubický a Vysočinu platí od pátečních 18:00 do 02:00.

Vzhledem k přívalovým dešťům meteorologové varují před rozvodněním malých toků, zatopením podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky.

Před silnými bouřkami varují také meteorologové v Německu. Tam by se měly první bouřky objevit v pátek ráno na západě a severozápadě a postupně se budou přesouvat přes střed na jih země. Hrozí nejen silný vítr, přívalové lijáky, ale také krupobití. Teploty by měly klesnout o více než deset stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám