Hlavní obsah

Češka si na Slovensku definitivně odsedí osm let za plánování vraždy manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na osm let do vězení poslal v úterý slovenský nejvyšší soud českou podnikatelku Evu Zámečníkovou za přípravu vraždy jejího slovenského manžela v roce 2014. Proti verdiktu se nelze odvolat. K vraždě nakonec nedošlo, neboť korunní svědek se obrátil na policii, která smrt zinscenovala.

Foto: Profimedia.cz

Eva Zámečníková

Článek

Češka si podle prokuratury objednala vraždu manžela, profesionálního vojáka, jen dva měsíce po sňatku. Prokuratura za motiv označila snahu obžalované získat majetek muže, s nímž žila na západním Slovensku.

Na Slovensku odsoudili Češku k osmi letům vězení za přípravu vraždy manžela

Evropa

Korunní svědek dříve uvedl, že Zámečníková mu za vraždu slíbila 50 tisíc eur (1,26 milionu Kč). Češka během líčení u soudu prvního stupně vinu popřela. Tvrdila, že korunní svědek se jí chtěl pomstít za to, že mu odmítla půjčit peníze, a že žádný důkaz nepotvrdil informace o vraždě a o zmiňované odměně.

Slovenské soudy se případem zabývaly opakovaně kvůli tomu, že slovenský nejvyšší soud dvě předchozí rozhodnutí soudu prvního stupně zrušil a případ vrátil k novému projednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám