Hlavní obsah

Bývalý slovenský premiér Pellegrini byl zvolen do čela strany Hlas

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na sobotním ustavujícím sněmu strany Hlas-sociální demokracie byl bývalý slovenský premiér Peter Pellegrini zvolen předsedou strany. Kvůli pandemii nového druhu koronaviru se sněm strany konal přes telekonferenční hovory.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Peter Pellegrini

Článek

Pellegrini byl jediným kandidátem na funkci předsedy. Místopředsedy nové strany se stali exministryně vnitra Denisa Saková, bývalý ministr zdravotnictví Richard Raši a Erik Tomáš, bývalý mluvčí premiéra Roberta Fica.

Pellegrini opustil stranu Směr-sociální demokracie Roberta Fica po letošních parlamentních volbách a založil novou stranu. Hlas-sociální demokracie má podle průzkumů veřejného mínění nejvyšší podporu voličů.

Pellegriniho Hlas-SD by porazil Matoviče

Evropa

„Budeme se snažit vyhrát příští volby,“ řekl po sněmu Pellegrini. Expremiér odmítl informace, že strana je financovaná nějakým oligarchou nebo štědrým sponzorem. Pellegrini potvrdil, že strana Hlas podpoří aktivity vedoucí k vypsání předčasných parlamentních voleb. Strana Hlas symbolicky 17. listopadu odstartovala internetovou anketu, jejíž cílem je zkrácení volebního období a předčasné volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám