Hlavní obsah

Bubeníka skupiny Horkýže Slíže zadržela policie při akci proti extremismu, zásah proběhl i v Česku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Bubeník a manažer slovenské skupiny Horkýže Slíže Marek Viršík a zpěvák radikální skupiny Krátky proces Rastislav Rogel byli v úterý zadrženi slovenskou policií v rámci zásahu proti extremismu. Informoval o tom web tvnoviny.sk, akci proti extremismu potvrdila také slovenská policie na sociální síti. Zásah podle českého webu proběhl také v Děčíně.

Foto: Profimedia.cz

Marek Viršík uprostřed.

Článek

Akce s krycím názvem Šašovia (Šašci, Klauni) na několika místech po Slovensku se zúčastnili příslušníci elitní Národní kriminální agentury (NAKA). „V souvislosti s pácháním extremistické činnosti jsme zadrželi devět osob. Další informace poskytneme později,“ uvedla policie na sociální síti. Slovenská policie potvrdila, že akce proti extremismu probíhá zároveň v nejmenované sousední zemi.

Podle webu Česká justice se v rámci akce odehrála i domovní prohlídka u českého hudebníka Josefa Pokorného v Děčíně-Bynově. Pokorný je bubeníkem kapely Krátky proces.

Slovenská média přinesla informaci, že mezi zadrženými je i bubeník a manažer skupiny Horkýže Slíže Marek Viršík a zpěvák Rasťo Rogel, který byl v minulosti lídrem skupin Krátky proces a Juden Mord. „U Rogela měly být zadrženy předměty s nacistickou a hitlerovskou tematikou,“ uvedl web tvnoviny.sk.

Elitní komando slovenské policie mělo provést také prohlídky bytů a nahrávacího studia. Deník Sme upozornil, že kapela Krátky proces měla nahrávat své album ve studiu, které vlastní Viršík.

Reklama

Výběr článků

Načítám