Hlavní obsah

Britka, která na Kypru obvinila 12 Izraelců z hromadného znásilnění, je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikósie

Kyperský soud v úterý poslal do vazby 19letou Britku, která obvinila skupinu 12 izraelských mladíků, že ji hromadně znásilnili, informoval deník The Guardian. Žena se později přiznala, že s Izraelci souložila dobrovolně, ale že ji ponížilo a rozčililo, že ji tajně natáčeli a poté z hotelového pokoje vystrnadili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soud poslal 19letou Britku do vazbyVideo: AP

 
Článek

Britce hrozí až rok vězení a pokuta 1700 eur (asi 43 600 Kč). Incident se odehrál v hotelu v letovisku Agia Napa v noci na 17. července.

Mladá žena během úterního soudního stání ve městě Paralimni na jihovýchodě Kypru nepromluvila. Tvář si zakrývala kapucí mikiny. Stání se zúčastnila i její matka.

Právní zástupce zadržené uvedl, že Britka během příštího slyšení, které se bude konat 7. srpna, zřejmě přizná vinu. Soud požádal o čas, aby se mohl seznámit s videozáznamy a výpověďmi, jež kyperská policie během vyšetřování shromáždila.

Foto: Petros Karadjias, ČTK/AP

Kyperská policie eskortuje 19letou Britku k soudu v Paralimni.

Posledních sedm z 12 izraelských mladíků ve věku 15 až 18 let bylo propuštěno tento týden poté, co byla mladá Britka zatčena kvůli podezření z křivého obvinění.

Agia Napa je letovisko populární mezi mladými turisty. Láká je tam vedle čistých pláží také pulzující noční život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám