Hlavní obsah

Britka křivě obvinila mladíky ze znásilnění, uvedl kyperský soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikósie

Soud na Kypru rozhodl v pondělí, že 19letá Britka křivě obvinila 12 izraelských mladíků z hromadného znásilnění, napsala agentura DPA. Výši trestu soud oznámí 7. ledna, napsala kyperská agentura CNA.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Mladá Britka, která obvinila skupinku Izraelců z hromadného znásilnění, přijíždí k soudu.

Článek

Britská turistka letos v červenci nahlásila tamější policii, že byla znásilněna Izraelci v hotelu ve městě Agia Napa. Ihned bylo zadrženo sedm mladíků a vzápětí i zbývající chlapci ve věku 15 až 18 let. Na všechny byla uvalena vazba. Britka ale zanedlouho vzala své obvinění zpět, soud po deseti dnech všechny z vazby propustil a naopak v ní skončila mladá žena.

Vyšetřování odhalilo, že obvinění ženy neodpovídají tomu, co řekla. Britka nakonec přiznala, že si znásilnění vymyslela. Přiznala, že s mladíky měla sex dobrovolně, ale naštvalo ji, že si ji přitom natáčeli na mobil a potom ji vyhodili z pokoje. Tak se jim chtěla pomstít. Ve vazbě Britka strávila měsíc, poté byla propuštěna na kauci.

Za křivé obvinění mladé ženě hrozí až rok vězení a pokuta ve výši až 1700 eur (přes 40 tisíc Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám