Hlavní obsah

Boris Johnson se stal pošesté otcem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Boris Johnson se stal ve středu ráno pošesté otcem. Jeho snoubenka Carrie Symondsová přivedla na svět v londýnské porodnici syna. Matka i dítě jsou v pořádku, jak informoval mluvčí páru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Boris Johnson a jeho přítelkyně Carrie Symondsová na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

„Pan premiér a jeho snoubenka jsou nadšení, že mohou oznámit narození syna. Dítě i matka si vedou velmi dobře. Oba by chtěli moc poděkovat všem zdravotníkům,” uvedl ve středu mluvčí páru. Jméno narozeného syna nebylo zatím zveřejněno.

Dvaatřicetiletá Symondsová začátkem dubna přiznala, že se stejně jako Johnson nakazila novým koronavirem. „Být těhotnou a onemocnět covidem-19 je samozřejmě znepokojivé. Chci poradit všem těhotným ženám, aby se ve vlastním zájmu řídily všemi předpisy, to mi pomohlo,” dodala začátkem dubna na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Boris Johnson se snoubenkou Carrie Symondsovou

Johnson, jenž prodělal onemocnění covid-19, v pondělí poprvé od nákazy promluvil na veřejnosti, vystoupil před sídlem premiéra v Downing Street 10. Veřejnost varoval před aktuálním vysokým rizikem epidemie covidu-19 a vyzýval lidi k trpělivosti.

„Unavený a opotřebovaný” Boris Johnson už nehýří optimismem

Koronavirus

Boris Johnson byl doposud otcem pěti dětí, čtyři z toho má s bývalou manželkou Marinou Wheelerovou, s níž se v roce 2018 rozvedl. Jednu nemanželskou dceru má od roku 2009 s uměleckou konzultantkou Helen Macintyreovou.

Zatím posledním britským premiérem, kterému se narodilo dítě v době, kdy byl ve funkci, byl David Cameron. Jeho manželka Samantha porodila dceru Florence Rose Endellion v srpnu 2010, upozornila televize Sky News.

Přísná opatření se zatím uvolňovat nebudou, vzkázal Johnson Britům

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám