Hlavní obsah

Bombový útok na svatbu v Německu spáchali nezletilí islamisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Essen
Aktualizováno

Německá policie zadržela ve čtvrtek dva 16leté chlapce, kteří mají na svědomí sobotní útok na sikhskou modlitebnu v Essenu, kde se konal svatební obřad se dvěma stovkami lidí, napsal server deníku Süddeutsche Zeitung. Jen náhodou nedošlo k velkému krveprolití, sdělila policie.

Foto: Profimedia.cz

Útok na sikhskou modlitebnu

Článek

Mladíci se hlásí k salafismu, radikálnímu myšlenkovému směru, který prosazuje návrat k raným formám islámu. „Případ vyšetřujeme jako teroristický čin s náboženským motivem,“ uvedl Frank Richter, policejní prezident z Essenu. Podle jeho slov bude následovat zadržení dalších osob.

Zatím není jasné, proč mladíci zaútočili právě na menšinu sikhů, která se vyznačuje mírumilovným vztahem k ostatním náboženstvím.

Při útoku na svatbě byli zraněni tři lidé, původní informace o třech obětech byla mylná.

Foto: Profimedia.cz

Útok si vyžádal tři zraněné, jen náhou nenastalo krveprolití.

Ministr vnitra německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Ralf Jäger (SPD) uvedl, že vyšetřovatelé nyní musejí prověřit kontakty a odhalit vztahy obou zadržených chlapců k případným dalším podezřelým, A také to, jak se mohli zradikalizovat.

Vyšetřovatelé nyní zkoumají mimo jiné to, jakým způsobem se mladíci zradikalizovali.

Sikhismus má v Německu poměrně málo přívrženců. V celé zemi je jich jen 8000 až 15 tisíc.

Související téma:

Foto: Faisal Al Nasser, Reuters

Muslim čte v koránu v saúdskoarabském Rijádu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám