Hlavní obsah

Blonďaté špiónky ohrožují Evropskou unii

– BRUSEL

Evropská komise ve středu uvedla, že ji ve zvýšené míře ohrožuje špionáž. Písemně proto varovala své zaměstnance. Mluvčí komise Valerie Rampiová v oběžníku upozornila, že agenty mohou být i krásné dlouhonohé stážistky s blonďatými vlasy, napsal server BBC.

Článek

Případ jako první ve středu rozvířil německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung, podle kterého komise vydala interní oběžník v prosinci. Ten varoval, že hrozba špionáže den ode dne roste, přičemž pozor si mají úřady EU dávat zejména na lidi ze zemí mimo Evropskou unii.

Hrozbou jsou podle komise lobbisté, novináři, soukromé agentury, počítačoví technici, nebo různí stážisté. „Může to být krásná stážistka s dlouhýma nohama a blond vlasy,“ uvedla Rampiová.

Rampiová se na briefingu o údajném zapojení oficiálních složek některých států do špionáže nezmínila. Naopak poznamenala, že Evropská komise úzce spolupracuje s bezpečnostními službami některých členských států a snaží se o efektivní zajištění svých budov, zaměstnanců i interního materiálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám