Hlavní obsah

Berlusconi ve skandálu s prostitutkami obrací. Nejsem svatý, připustil

Řím

Italský premiér Silvio Berlusconi ve středu v reakci na zveřejnění výňatků ze své údajné konverzace s placenými společnicemi prohlásil, že není svatý. Jde o obrat a jeho vůbec první jeho reakci na další skandál kolem jeho údajných styků s luxusními prostitutkami.

Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

"Nejsem svatý, to jste pochopili, a věřím, že to pochopí i ti z La Repubbliky (list)," řekl podle agentury ANSA při slavnostním zahájení stavby dálnice, která spojí Brescii s Milánem.

Italský týdeník L´Espresso počátkem týdne přinesl audionahrávky z konverzace, kterou údajně měl šéf vlády s jednou z placených společnic Patrizií D´Addariovou. Ta tvrdí, že Berlusconiho dvakrát navštívila v Římě a strávila s ním noc. V úterý časopis zveřejnil nahrávky, na nichž se luxusní prostitutka táže, zda šéf vlády používá prezervativy.

Ve středu deník La Repubblica, který patří ke stejné mediální skupině jako L´Espresso, přepsal zvukové nahrávky konverzace publikované na internetových stránkách týdeníku. Premiérův právník zpochybnil autentičnost nahrávek a označil je za výplod fantazie.

Vztah s nezletilou, večírky s prostitutkami

Dvaačtyřicetiletá D'Addariová je jednou z hlavních postav, kolem nichž se točí vyšetřování - v němž však Berlusconi není z ničeho obviněn - týkající se placených společnic, které se za úplatu účastnily večírků u Berlusconiho na účet podnikatele obviněného z korupce v jihoitalském Bari.

D'Addariová uvedla, že si své rozhovory se zákazníky vždy nahrává, a předala je soudcům pověřeným vyšetřováním. Mediální skupina L´Espresso ve středu oznámila, že na Berlusconiho podala žalobu pro pomluvu. Šéf vlády totiž obvinil deník La Repubblica, který do ní patří, z podvratného útoku a vyzval podnikatele, aby ji bojkotovali a přestali jí zadávat reklamu.

Levicová La Repubblica vede proti Berlusconimu již dva měsíce kampaň, v níž se ho snaží donutit, aby se zodpovídal ze svého soukromého života, zejména z údajného vztahu s nezletilou dívkou a ze styků s luxusními prostitutkami, které tvrdí, že se zúčastnily jeho večírků ve vilách v Římě a na Sardinii.

Reklama

Související články

Berlusconi popírá, že by kdy platil za sex

Italský premiér se poprvé vyjádřil k obviněním, že ženy, které se účastnily jeho večírků, za to dostávaly zaplaceno. V rozhovoru pro italský bulvární časopis...

Výběr článků

Načítám