Hlavní obsah

130 turistů může opustit hotel na Tenerife. Pětici Čechů zatím zdržuje administrativa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Cruz de Tenerife
Aktualizováno

Hotel H10 Costa Adeje Palace na kanárském ostrově Tenerife, kde je od pondělka kvůli koronaviru izolována tisícovka lidí, mohla ve čtvrtek v pět odpoledne opustit 130 turistů. Informoval o tom deník La Vanguardia s odvoláním na vládu tohoto španělského autonomního regionu. Povolení se týká turistů 11 národností. Pětičlenná česká rodina zatím v hotelu podle ministerstva zahraničí zůstává.

Foto: H10 Hotels

Čtyřhvězdičkový hotel H10 Costa Adeje Palace

Článek

Hotelovou izolaci mohou opustit turisté, kteří do hotelu přijeli v pondělí a nebyli tak v kontaktu s Italem, u něhož se potvrdila nákaza novým koronavirem. Později se nemoc potvrdila ještě u dalších tří lidí. Podle deníku La Vanguardia budou muset turisté po opuštění hotelu dodržovat zvláštní režim, mimo jiné si měřit dvakrát denně teplotu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Život v hotelu v karanténě na TenerifeVideo: Reuters

Diskrétní policejní dohled

Mluvčí katalánské vlády Julio Pérez uvedl, že od 17:00 SEČ mohou s "diskrétním" policejním dohledem turisté z hotelu odejít. Regionální vláda je podle něj v kontaktu s konzuláty příslušných zemí. Také španělské ministerstvo zdravotnictví podle něj jednalo s ambasádami ohledně organizace převzetí turistů a jejich převezení do zemí původu.

Pět ze šesti Čechů může na Tenerife opustit izolaci

Koronavirus

Mezi turisty v hotelu H10 Costa Adeje Palace je i šest Čechů, nejméně pět z nich se tam ubytovalo v pondělí, takže by se jich propuštění mělo také týkat.

Premiér Andrej Babiš novinářům sdělil, že čeští turisté mohou hotel opustit. Uvedl také, že španělské úřady trvají na rychlém návratu turistů do Česka.

Mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová večer Novinkám upřesnila, že pětičlenná česká rodina, která také neměla šanci se do kontaktu s nakaženým italským lékařem dostat, zatím v hotelu zůstává.

„Řešíme jejich odchod se španělskými úřady,” dodala Štíchová s tím, že by vyřízení potřebné administrativy mělo zabrat řádově hodiny.

Zda by vláda poslala pro české turisty speciál, jako ho poslala do Bruselu pro pět Čechů evakuovaných Francouzi z čínského Wu-chanu, Babiš nekomentoval.

Jsme zavření na pokoji, řekl český turista v karanténě v hotelu na Tenerife

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám