Hlavní obsah

Turisté nebezpečně předbíhali mimo žebřík ve Slovenském ráji, podle svědků to byli Češi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Facebooková stránka Turistika na Slovensku v úterý zveřejnila video, na němž je zachyceno bezohledné chování turistů v soutěsce Suchá Belá ve Slovenském ráji. Trojice mladých mužů předbíhala po holé skále další turisty, kteří pomalu stoupali po žebříku. Podle autorky záběrů Andrey Beneové se jednalo o Čechy.

Foto: Profimedia.cz

Soutěska v Suché Belé. Ilustrační foto

Článek

Žebříky byly plné lidí, kteří se postupně dostávali nahoru. Byli mezi nimi i rodiče s dětmi, které nesli na zádech. Podobné fronty často postupují velmi pomalu. Trojice zřejmě nechtěla čekat a snažila se si cestu zkrátit přes sráz. Když byl terén nad jejich síly, snažili se vecpat zpět na přeplněný žebřík.

„Čeští turisté lezli po kluzkých skálách mimo žebřík a tlačili se mezi turisty s dětmi na zádech,“ napsala na sociální síti Beneová.

Upozornila rovněž na nedostatečnou výbavu českých turistů, kteří ve skalnatém terénu měli na nohou tenisky, nebo dokonce jen sandály. „Tohle asi nebude normální, nebo? Řekli si, že nebudou stát v řadě, a cpali se mezi lidi. A samozřejmě, vybavení do hor: sandály a tenisky,“ uvedla Beneová.

Video vyvolalo na sociální síti ostrou diskusi. „Hlupáci. Jediné štěstí, že se nic nestalo,“ napsala Veronika. „Arogantní a nezodpovědné chování,“ přidal se Martin. „Je to ostuda,“ konstatovala česká diskutující Silvie.

Reklama

Výběr článků

Načítám