Hlavní obsah

Historická plachetnice se v Německu srazila s nákladní lodí a šla ke dnu

– Hamburk

Osm zraněných včetně dvou dětí si vyžádala nehoda zrekonstruované historické plachetnice „No 5 Elbe“ v severoněmeckém městě Stade. Po srážce s kontejnerovou lodí se plavidlo potopilo, napsal server týdeníku Focus s odkazem na informace hamburské policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po srážce s kontejnerovou lodí se na Labi v Německu potopila plachetnice z 19. století Video: AP

 
Článek

Dřevěná loď z roku 1883 byla nákladně rekonstruovaná, oprava vyšla na 1,5 milionu eur (39 milionů korun). Do přístavu v Hamburku se vrátila koncem května a od té doby vozila turisty na výlety.

Srážka „No 5 Elbe“ se 141 metrů dlouhou kontejnerovou lodí Astrosprinte, plující pod kyperskou vlajkou směrem k Severnímu moři, se stala v sobotu kolem 14.30. V tu chvíli bylo na historickém plavidle 43 pasažérů a členů posádky.

Loď se potopila, když se ji nepodařilo přivléci ke břehu. Teď je na dně v ústí malé řeky Schwinge, která se vlévá do Labe. Sedmatřicet metrů dlouhý škuner byl poslední námořní lodí, která v Hamburku zbyla z éry dřevěných plavidel.

Cestující na dřevěném plavidle měli štěstí v neštěstí, záchranáři pozorovali plavbu historické lodi a kolizi zaznamenali. Na místě byli v rekordně krátké době, píše server Focus. Běžně potřebují zhruba 15 minut, než se dostanou na místo zásahu.

Kontejnerová loď pokračovala v plavbě. Policie provedla vyšetřování na její palubě, výsledky zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Výběr článků

Načítám