Hlavní obsah

Dva Němci se pohřešují po srážce s lodí s Čechy ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva Němci jsou pohřešováni poté, co se jejich loď v pátek převrhla po srážce s plavidlem s Čechy na přehradě na severovýchodě Španělska. Tři Češi při nehodě zranění neutrpěli, sdělil mluvčí českého ministerstva zahraničí. Španělská média píší, že posádku tvořili čeští i slovenští občané a jeden z nich byl lehce zraněn.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lodě se čelně srazily v pátek asi v 19:20 na vodní nádrži poblíž města Mequinenza v provincii Zaragoza. Plavidlo dvou německých občanů se při kolizi převrhlo a potopilo. Po pohřešovaných pátrá policejní helikoptéra a potápěči. Místní server ABC Aragón napsal, že Němci už byli prohlášeni za mrtvé.

Posádka druhé lodi sdělila vyšetřovatelům, že se snažila Němce zachránit, ale bezvýsledně.

Nehoda vzbudila u místních expertů údiv, v místě havárie je totiž podle jejich názoru dostatečný manévrovací prostor. Podobná srážka se tam nikdy předtím nestala. Podle vyšetřovatelů ale mohlo být příčinou nehody zapadající slunce, které posádky obou lodí oslepilo.

Přehrada je také známá tím, že se v ní loví sumci. Policie proto nevylučuje možnost, že mohlo jít o vyřizování účtů mezi dvěma skupinami pytláků, kteří na řece soupeřili o prostor k rybolovu.

Příslušníci civilní gardy při častých zásazích v regionu zabavují nelegálně ulovené ryby, které pytláci prodávají do Rumunska nebo přistěhovalcům z východní Evropy žijícím ve Španělsku, píší španělská média.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám