Hlavní obsah

Počet migrantů mířících do Španělska výrazně klesl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Počet migrantů, kteří za uplynulý měsíc dorazili z Afriky přes Středozemní moře do Španělska, výrazně poklesl, oznámila španělská vláda. V únoru zaznamenaly úřady 930 příchozích běženců, zatímco v lednu jich bylo přes 4000, napsala agentura AP.

Foto: Stringer, Reuters

Migranti na cestě z Maroka do Španělska

Článek

Španělský ministr vnitra Fernando Grande-Marlaska během dnešní návštěvy ve španělské enklávě Melilla na severu Afriky prohlásil, že "růstový trend posledních měsíců byl zlomen".

Španělsko bylo v uplynulém roce hlavním cílem migrantů putujících do Evropy přes Středozemním moře. Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) uvedla, že ze 113 145 běženců, kteří loni dorazili po moři do Evropy, se jich ve Španělsku vylodilo 56 480. Plavbu k místním břehům nepřežilo 769 lidí.

Vláda socialistů v čele s Pedrem Sánchezem razí "humanitární" politiku a od jejího sestavení loni v červnu Španělsko již několikrát přijalo loď s migranty, které předtím nebylo umožněno zakotvit v Itálii a na Maltě. Kabinet se kvůli svému přístupu stal terčem kritiky opozičních stran.

Očekává se, že migrace bude jedním z témat během dubnových parlamentních voleb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám