Hlavní obsah

Facebook smazal britskému antiislámskému aktivistovi Robinsonovi účty

Britský krajně pravicový aktivista Tommy Robinson přišel v úterý o soukromý účet i veřejnou stránku na Facebooku a také o účet na Instagramu. Mluvčí Facebooku tento krok odůvodnil tím, že se aktivista dopustil „podněcování k nenávisti“ a porušil pravidla sociálních médií, napsal list Daily Mail. Robinson měl podle deníku na své facebookové stránce přes milion fanoušků.

Foto: Profimedia.cz

Tommy Robinson

Článek

Šestatřicetiletý protiislámský aktivista Robinson tvrdí, že se „korupční média a establishment“ snaží umlčet jakýkoliv opoziční názor vůči jejich globalizačním plánům.

„Když nezafungovalo to, že se mě snažili dostat do vězení a zničit mé jméno falešnými obviněními, tak mě odstraní z veřejné sféry. Budu bojovat proti této cenzuře,“ prohlásil. „Nejsem cenzurován pouze já, ale celá veřejnost. Jedná se o úplný útok na svobodu projevu, který probíhá po celém světě," uvedl také.

Facebook si za rozhodnutím stojí

Společnost Facebook, pod niž obě sociální sítě spadají, si za svým rozhodnutím stojí. Poznamenala, že pokud názory představují nenávistné projevy, které mohou zastrašit určité skupiny ve společnosti, musí se „podniknout kroky“.

„Stránka Tommyho Robinsona na Facebooku opakovaně porušovala standardy, zveřejňovala materiály, které vyzývají k násilí zaměřenému na muslimy," uvedla společnost.

Robinson vešel v širší známost vloni v souvislosti s případem pákistánského gangu, jehož členy ve Velké Británii soudili za znásilňování a sexuální zneužívání nezletilých dívek.

Robinson byl zatčen před budovou soudu v anglickém Leedsu, když pořizoval videozáznamy o procesu, čímž porušil nařízené informační embargo. Následně byl odsouzen ke 13 měsícům vězení. Vloni v srpnu ale uspěl s odvoláním.

Reklama

Výběr článků

Načítám