Hlavní obsah

Dívka v Německu zaútočila nožem na svou těhotnou matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama se odehrálo v sobotu večer v lázeňském městě Bad Salzuflen v Severním Porýní-Vestfálsku. Teprve 16letá Aimee tam kuchyňským nožem zaútočila na svou těhotnou 41letou matku, napsala agentura DPA. Rány byly vedeny cíleně na břicho ženy. Když dívka zlomila čepel nože, začala svou oběť škrtit, napsal deník Bild. Případ policie zveřejnila teprve v pondělí odpoledne.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Během útoku byli v domě další dva mladší sourozenci Aimee, kteří byli svědky celého dramatu. Ženě se podařilo řádění své dcery uniknout a z domu prchnout k sousedům, kteří zavolali těžce zraněné a krvácející záchranku a současně i policii.

Co bylo motivem útoku, policie vzhledem k fázi vyšetřování zatím nesdělila. Dívka byla okamžitě převezena na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny. Už týden před útokem byla Aimee na psychiatrické klinice pro děti a dospívající kvůli sebevražedným sklonům, nebyla ale hospitalizovaná.

„Vycházíme z toho, že útok má na svědomí psychicky nemocný člověk,“ uvedl státní zástupce Christopher Imig.

Pobodaná žena je v 29. týdnu těhotenství. Lékaři tvrdí, že přes razantnost útoku se podaří ji i dítě zachránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám