Hlavní obsah

Tělo ve vraku letadla patří fotbalistovi Emilianu Salovi

Aktualizováno

Ve vraku nalezeného letadla v Lamanšském průlivu bylo tělo argentinského fotbalisty Emiliana Saly. Oznámila to v pátek britská policie. Letoun zmizel z radarů 21. ledna nedaleko jednoho z Normanských ostrovů. Sala letěl z Nantes do Cardiffu, místní klub ho koupil za 17 milionů eur. Osmadvacetiletý Argentinec se měl stát nejdražší posilou velšského účastníka Premier League v historii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Loď přepravila do přístavu nalezané těloVideo: Reuters

 
Článek

„Ostatky převezené do Portlandu byly dnes (...) formálně identifikovány. Je to profesionální fotbalista Emiliano Sala," napsala policie v krátké zprávě na Twitter. „Rodina pana Saly a také pilota Davida Ibbotsona byly již informovány. V myšlenkách jsme s nimi,“ dodala policie.

Rodině prostřednictvím Twitteru kondoloval už argentinský prezident Mauricio Macri či argentinská fotbalová asociace

Trosky letounu byly objeveny v neděli na dně Lamanšského průlivu a tělo v něm našla dálkově řízená ponorka. Pátrací tým vyzvedl ostatky z vraku ve středu, ale čekalo se na identifikaci. Nebylo jasné, zda je to tělo pilota nebo fotbalisty.

Vrak letadla se podle agentury DPA nachází v hloubce asi 67 metrů severně od ostrova Guernsey. Dosud se ho mimo jiné kvůli špatnému počasí nepodařilo dostat nad hladinu. Vyšetřování okolností smrti nicméně pokračuje.

Oficiální pátrání po ztraceném letounu záchranáři ukončili bez úspěchu po třech dnech. Další hledání po vraku letadla umožnila veřejná sbírka, do ní poslali peníze například fotbalisté Lionel Messi či Diego Maradona. Vybralo se přes 300 tisíc eur (více než sedm milionů korun) a toto soukromé pátrání bylo korunováno úspěchem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám