Hlavní obsah

Našli vrak letadla, v němž cestoval fotbalista Sala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Speciální tým objevil v neděli ve vodách kanálu La Manche vrak letadla, jímž cestoval argentinský fotbalista Emiliano Sala. Letadlo zmizelo 21. ledna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V neděli odstartovalo podvodní pátrání po zříceném letadle, ve kterém cestoval fotbalista Sala Video: Reuters

 
Článek

Že byl vrak nalezen, potvrdil podle BBC jménem fotbalistovy rodiny David Mearns. Na místo nyní míří skupina, která má vrak malého letadla vyzvednout.

Sala cestoval z francouzského Nantes do svého nového působiště ve velšském Cardiffu. Tým osmadvacetiletého Salu koupil od klubu Nantes za 17 milionů eur, šlo o nejdražší posilu tohoto velšského klubu v historii.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Fanoušek francouzského klubu FC Nantes drží snímek pohřešovaného fotbalisty Emiliana Saly.

Kromě něj byl na palubě letadla už jen pilot David Ibbotson.

Po vraku pátrala od neděle dvě speciální plavidla, která byla schopna provádět sonarový průzkum mořského dna. Akci iniciovala rodina fotbalisty, která se nehodlala smířit s tím, že oficiální pátrání po třech dnech skončilo poté, co úřady uvedly, že letadlo havarovalo a nikdo nemohl přežít. Na pátrání se jí podařilo vybrat 324 tisíc liber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám