Hlavní obsah

Nad La Manchem zmizelo letadlo s fotbalistou Salou. Záchranáři nevěří, že někdo přežil

• Aktualizováno

Záchranářské týmy pátrají po malém letadlu, které se v pondělí večer ztratilo z obrazovek radarů severně od ostrova Alderney v Lamanšském průlivu. Na jeho palubě byl podle francouzského úřadu pro letectví argentinský fotbalista Emiliano Sala, který se upsal velšskému mužstvu Cardiff City FC, jež působí v Premier League. Záchranáři nevěří, že by kdokoli z lidí na palubě ještě žil.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Emiliano Sala

Článek

Do pátrání po stroji Piper Malibu, jenž byl na cestě z francouzského města Nantes do britského Cardiffu, se zapojilo několik lodí a dvě helikoptéry. V úterý o tom informovala stanice Sky News.

„Po takové době, vzhledem k chladnému počasí a velice studené vodě, už neočekávám, že to mohl někdo přežít,” řekl šéf vzdušné pátrací jednotky Normanských ostrovů John Fitzgerald. „Myslím, že pobřežní stráž je na tom podobně. A stále nevíme, jak (letadlo) zmizelo," dodal.

Osmadvacetiletý útočník přestoupil v sobotu z Nantes do Cardiffu za 15 milionů liber (436 milionů korun), což je nejvyšší přestupová částka v historii tohoto velšského klubu.

Klub se podpisem smlouvy se slavným útočníkem pochlubil na Facebooku.

Sala hrál za Nantes od roku 2015 a na podzim vstřelil 12 z jeho 26 branek.

Pobřežní stráž Jejího Veličenstva uvedla, že oblast, kde se letadlo ztratilo z radarů, není v jejím poli působnosti, přesto ale vyslala na pomoc dva vrtulníky.

Foto: Profimedia.cz

Stroj Piper Malibu

„Na místě jsou helikoptéry ze Solentu a Newquay. Asistovaly celou noc, ale nic nenašly,“ uvedla mluvčí britské pobřežní stráže k pátrání. Ostrovy Alderney a Guernsey jsou pod takzvanou dependencí britské monarchie, těší se ale faktické autonomii.

Kolik bylo na palubě letounu Piper Malibu lidí, není jasné. Krom pilota se na jeho palubu vejde pět lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám