Hlavní obsah

Na Sicílii zatkli nejvyššího šéfa Cosy Nostry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palermo

Italská policie zatkla v úterý v Palermu nového bosse sicilské mafie, osmdesátiletého klenotníka Settimina Minea, který na pozici kápa všech kápů nahradil loni zesnulého Salvatora Tota Riinu. Spolu s ním bylo zadrženo dalších 45 lidí podezřelých z členství v mafii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská policie zatkla nového bosse sicilské mafieVideo: Reuters

 
Článek

Policie oznámila, že mezi zadrženými byl i Mineo, který byl šéfem mafie v Palermu. Podle policie byl nedávno jmenován kápem všech kápů sicilské mafie Cosa Nostra. Všichni byli zatčeni v jediný den při rozsáhlé koordinované operaci. Zadržení jsou obviněni z nezákonného držení střelných zbraní, vydírání, žhářství a násilných útoků.

„Zatčení představuje jednu z největších ran mafii. Mineo byl zvolen nástupcem Toty Riiny po jeho smrti. V Itálii není místo pro takový odpad,“ komentoval úspěch policie premiér Luigi Di Maio.

Foto: Igor Petyx, ČTK/AP

Karabiníci odvádějí bosse mafie Settimina Minea

Časopis Der Spiegel napsal, že Mineo, který stál v čele tzv. cupole, což je výbor vedoucí sicilskou mafii, sice už byl vybrán do funkce kápa všech kápů, ale ještě se jí neujal.

Riina zemřel loni ve vězení, kde strávil skoro celé čtvrtstoletí za nařízení desítek vražd včetně likvidací dvou soudců bojujících s mafií. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám