Hlavní obsah

Filmový štáb okradli o natočené záběry pohádky Perinbaba 2

Právo, ivi

Krádež paměťových karet a osobních věcí v celkové hodnotě 14 500 eur (přes 375 tisíc korun) přerušila natáčení pokračování pohádky Perinbaba na východním Slovensku. Lupič ve středu večer vykradl jeden z pokojů v penzionu Lesnica ve Slovenském ráji, v němž byla ubytována část štábu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Dosud neznámý pachatel překonal plot penzionu a dostal se do jednoho z pokojů. Majitele penzionu situace mrzí, ale tvrdí, že členy štábu upozorňoval, aby si na pokojích nenechávali cenné věci. „Mohli je uložit do trezoru,“ řekli majitelé televizi TA3. Štáb se po incidentu z penzionu odstěhoval.

Stejně jako původní oblíbenou pohádku Perinbaba, i její pokračování natáčí režisér Juraj Jakubisko, který žije v Praze. „Z pokoje zmizely paměťové karty, na nichž byly uloženy natočené záběry, osobní věci, elektronika i hotovost,“ napsal regionální deník Korzár. „Speciální paměťové karty běžný člověk nevyužije. Štáb však musel natáčení na jeden den přerušit, protože nové karty sháněli až v Praze,“ uvedla televize Joj.

Producentka a herečka Deana Horváthová-Jakubisková potvrdila, že natočené záběry štáb naštěstí zálohoval. „Taková událost není příjemná ani pro nás, ani pro tento region a pro lidi, kteří se těší, že jsme tady,“ řekla Jakubisková. „Pokud by se nám ty věci náhodou vrátily, vůbec nebudu pátrat po tom, kdo je vrátil a potěší nás to,“ dodala producentka.

Perinbaba 2 je pokračováním úspěšné pohádky z roku 1985. Režisér Jakubisko ji začal natáčet loni a premiéra by se měla konat v příštím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám