Hlavní obsah

Zpěvák Richard vysoudil na BBC milióny za narušení soukromí

– Londýn

Britský zpěvák Cliff Richard vysoudil na BBC a policii odškodné v celkové výši 210 tisíc liber (téměř 12 miliónů korun) za narušení práva na soukromí. Televize v roce 2014 zveřejnila záběry z domovní prohlídky jeho bytu. Odškodnění 77letému zpěvákovi přiřkl londýnský soud.

Foto: Victoria Jones, ČTK/AP

Zpěvák Cliff Richard

Článek

Televize podle soudu informovala o případu „senzacechtivým“ způsobem, který znamenal závažné narušení Richardova soukromí.

„Scházejí mi slova. Vůbec tomu nemohu uvěřit. Je to skvělá zpráva,“ reagoval zpěvák.

Soud nařídil policii a televizi, aby zpěvákovi zaplatily 190 tisíc liber odškodného a dalších 20 tisíc za to, že si BBC opatřila záběry z razie za odměnu. Ze základní částky 190 tisíc liber má televize uhradit 65 procent a zbylých 35 procent zaplatí policie hrabství South Yorkshire.

Richard byl v době zásahu vyšetřován na základě trestního oznámení o případech sexuálního zneužívání v letech 1958 až 1983, nikdy však nebyl zatčen ani obviněn a vyšetřování bylo před dvěma lety definitivně zastaveno.

Patří k nejúspěšnějším a nejznámějším britským zpěvákům, často se mu přezdívalo britský Elvis Presley. Prodal přes 250 miliónů desek a přes 21 miliónů singlů. V roce 1995 dostal titul Sir.

Reklama

Výběr článků

Načítám