Hlavní obsah

Finanční úřad v Košicích zachvátil požár

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Košice
Aktualizováno

Střechu budovy finančního úřadu v centru Košic zasáhl v úterý rozsáhlý požár. Z budovy bylo evakuováno několik stovek lidí. Nikdo nebyl zraněn. Na místě zasahovalo několik desítek hasičů z Košic a z okolí, kteří použili 10 kusů hasičské techniky. Na místo byl vyslaný evakuační autobus. Požár se rozšířil na celou střechu budovy.

Foto: HZS SR

Budova finančního úřadu v Košicích v plamenech

Článek

„Na místo dorazila expertní skupina ke zjišťování příčin vzniku požárů ministerstva vnitra,“ uvedli hasiči na sociální síti. Hasičům komplikoval zásah silný vítr a mráz minus 11 stupňů.

Foto: HZS SR

S požárem bojovaly desítky hasičů

Na střeše budovy probíhala v posledních dnech rekonstrukce. „Bylo slyšet výbuchy. Údajně šlo o propanbutanové lahve,“ uvedla televize Joj.

Požár na střeše daňového úřadu zpozorovala hlídka městské policie, která upozornila pracovníky na nutnost evakuace pracovníků. Daňový úřad se do historické budovy v centru Košic stěhoval koncem října 2017.

Souvislost s vraždou Kuciaka?

Předseda opoziční strany Jsme rodina Boris Kollár naznačil, že požár finančního úřadu v Košicích nemusí být náhodný. „Je zvláštní, že právě začal hořet finanční úřad v Košicích. Proč mám pocit, že tam mělo něco shořet?“ položil řečnickou otázku Kollár.

Narážel tak na vraždu investigativního novináře Jána Kuciaka, který odhaloval pozadí působení italské mafie na východním Slovensku. [celá zpráva]

Příslušníci mafie z Kalábrie měli čerpat miliónové eurofondy ze zemědělské platební agentury a podle deníku Sme měli dokonce podnikat s hlavní poradkyní slovenského úřadu vlády Máriou Troškovou i bývalým poslancem vládní strany Směr-sociální demokracie a současným sekretářem bezpečnostní rady Slovenské republiky Viliamem Jasaněm. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám