Hlavní obsah

V Londýně uzavřeli kvůli bombě v blízkých docích letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Nález nevybuchlé bomby ze druhé světové války v neděli zastavil provoz na mezinárodním letišti London City. Bomba byla objevena poblíž v řece Temži v neděli kolem 19. hodiny (18:00 SEČ). Specialisté a představitelé námořnictva později potvrdili, že je munice aktivní, a letiště bylo podle serveru BBC uzavřeno ve 23:00 hod.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Okolí doků je uzavřeno. (ilustrační foto)

Článek

Po nálezu munice z druhé světové války v doku Krále Jiřího V. byla stanovena při plánovaných stavebních pracích 214metrová bezpečnostní zóna. „Po nedělním nálezu munice z druhé světové války v doku Krále Jiřího V. zůstává dnes ráno letiště uzavřeno," uvedl na Twitteru ředitel letiště London City Robert Sinclair.

Bezpečnostní zónu vytyčilo britské Královské námořnictvo, které spolu s policií pracuje na likvidaci bomby. Kromě zrušení příletů a odletů budou během operace uzavřeny také přilehlé silnice.

Kromě letiště je od pondělního rána uzavřena také část městské dráhy DLR mezi stanicemi Pontoon Dock a Woolwich Arsenal.

Správa London City cestujícím doporučila, aby na letiště nejezdili a kontaktovali svou leteckou společnost. Server BBC uvedl, že letiště bude pravděpodobně uzavřeno celý den. To podle něj zkomplikuje cestování až 16 tisícům pasažérů. Zrušen byl i jeden let do Prahy s příletem ve 14:10 SEČ a jeden let z Prahy ve 14:50 SEČ.

Ve druhé světové válce bylo v této oblasti východního Londýna hodně průmyslových podniků a byla hustě obydlena. Proto se stala terčem četných německých náletů, uvedla CNN.

Reklama

Výběr článků

Načítám