Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách zahynuly dvě české turistky

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve Vysokých Tatrách na Slovensku v pondělí zahynuly dvě české turistky. Pětadvacetiletá Češka uklouzla v pondělí v Malé Studené dolině ve Vysokých Tatrách a na zledovatělém terénu utrpěla smrtelná zranění. O neštěstí informovala Horská záchranná služba (HZS) na svém webu. Odpoledne pak startoval vrtulník k dalšímu smrtelnému případu.

Foto: Horská záchranná služba SR

Slovenští záchranáři během akce ve Vysokých Tatrách, kdy se snažili na Boží hod pomoci českým turistům.

Článek

„Horská záchranná služba požádala o pomoc vrtulníkovou záchrannou zdravotní službu. Helikoptéra vzala na palubu horského záchranáře a směřovala k místu neštěstí,“ uvedla HZS na svých stránkách k prvnímu případu české turistky.

Česka utrpěla smrtelná zranění. „Turistka bohužel při pádu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Tělo bylo transportováno do Starého Smokovce,“ dodali horští záchranáři na svém webu.

Foto: Horská záchranná služba SR

Slovenští horští záchranáři během akce ve Vysokých Tatrách, kdy se snažili pomoci českým turistům.

V pondělí odpoledne startoval záchranářský vrtulník znovu. Pod Slavkovským štítem v nadmořské výšce 1900 metrů uklouzli na zledovatělém terénu další dva čeští turisté.

„Třiadvacetiletá žena utrpěla zranění neslučitelná se životem. Čtyřiadvacetiletý muž utrpěl vážná poranění hlavy a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice,“ uvedli záchranáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám