Hlavní obsah

Starostu německé Alteny pobodal odpůrce migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Altena

Křesťanskodemokratického starostu německého města Altena Andrease Hollsteina v pondělí napadl útočník, který ho bodl do krku. Motiv byl zřejmě politický – starosta je známý vstřícným postojem k migrantům. Hollstein musel být ošetřen v nemocnici, uvedla BBC. Pachatele se podařilo zadržet.

Pobodaný starosta Alteny

 
Článek

„Bezpečnostní orgány jsou přesvědčeny, že za tím byl politický motiv,“ řekl premiér Severního Porýní-Vestfálska Armin Laschet.

Zadržený 56letý pachatel nadával starostovi kvůli jeho vstřícné politice k migrantům, uvedli svědci útoku. Altena přijala více běženců, než jí příslušelo.

Foto: Markus Kluemper, ČTK/AP

Policejní auto míjí prodejnu kebabu v Alteně kde byl napaden starosta

Podle zpravodajského serveru WAZ byl útočník opilý a před napadením se Hollsteina zeptal, jestli je starostou. Zadržený byl obviněn z pokusu o vraždu.

Kromě Hollsteina byl lehce zraněn i muž, který přišel starostovi na pomoc, uvedla stanice Deutsche Welle.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Útočník bod starostu Andrease Hollsteina do krku.

V úterý 54letý starosta vystoupil na tiskové konferenci se zavázaným krkem. Poděkoval všem, kteří mu pomohli a zasáhli. Dodal, že je přesvědčen, že kdyby nepřemohli útočníka, byl by zabit. „Ano, obával jsem se o život,“ řekl.

Navštívil také prodejnu kebabu, kde k napadení došlo, a poděkoval majiteli a jeho synovi, kteří mu přišli na pomoc.

Hollstein také přiznal, že podobně jako další místní politici opakovaně dostával anonymní výhrůžné e-maily. I po útoku prý dostal e-maily, ve kterých mu lidé psali, že útočník udělal dobrou věc.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Starosta Alteny Andreas Hollstein

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám