Hlavní obsah

Německý soud očistil českého řidiče kamiónu, který usmrtil rodinu v karavanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kassel

Soud ve středoněmeckém Kasselu v úterý zprostil viny 51letého českého řidiče kamiónu, který loni v červenci narazil do karavanu stojícího v dopravní zácpě. Kamión do něj narazil v plné rychlosti, při nehodě zahynuli otec, matka a jejich jedenáctiletá dcera. Soudkyně podle agentury DPA nevyloučila, že příčinou nehody byla srdeční arytmie, kterou Čech trpěl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na dálnici A7 ve spolkové zemi Hesensko. Během projednávání případu u soudu nakonec zbyly jen dvě možné příčiny nehody: selhání řidiče, nebo zdravotní indispozice. Zpětně sice nebylo možné zjistit, zda muž v době nehody trpěl srdeční arytmií, ale pět měsíců předtím utrpěl srdeční infarkt.

Podle soudu se prokázalo, že řidič dodržel všechny předpisy týkající se například povinných přestávek v řízení. Navíc prý jde o zkušeného šoféra. Příslušné státní zastupitelství se domnívalo, že příčinou nehody byla lidská chyba a pro muže navrhovala podmíněný trest v délce 1,5 roku.

Řidič si nehodu nepamatuje

Muž obžalovaný ze zabití z nedbalosti si na nehodu nepamatoval. Sám byl vážně zraněn a několik týdnů ležel v nemocnici. Zároveň u soudu vyjádřil obrovskou lítost a uvedl, že jde o věc, která ho velmi trápí. [celá zpráva]

V místě nehody se loni v létě kvůli stavebním pracím tvořily kolony. Na konci jedné z nich byl karavan, do kterého narazil kamión s českým řidičem.

Náraz byl tak silný, že vedl ke srážce tří nákladních aut, která stála před karavanem, a k poškození osobního auta, které jelo kolem. Nehoda si vyžádala kromě tří mrtvých také několik zraněných. Hmotné škody byly vyčísleny na 300 tisíc eur (7,7 miliónu korun). [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám