Hlavní obsah

Německá policie zadržela českou dodávku se sedmi tisíci zvířat

– Amberk • Aktualizováno

Německá policie zadržela v neděli na dálničním odpočívadle u Amberku českou dodávku, která převážela ve zcela nevyhovujících podmínkách bez vody a potravy přes 7000 zvířat. Byly mezi nimi i některé exotické druhy. Podle policie je to největší zásilka tohoto druhu zadržená v Německu.

Foto: Profimedia.cz

Chameleón. Ilustrační foto

Článek

V boxech se nacházely převážně myši a krysy, ale také přísně chráněné exotické druhy, jako například chameleón a axolotl mexický zvaný také vodní dráček či různé druhy čerstvě narozených a přísně chráněných savců.

Kromě špatně klimatizovaných a vytápěných boxů zvířata nedostala během transportu vodu ani potravu. Některá byla při zadržení dodávky už mrtvá.

Ochránci zvířat tvrdí, že dodávka byla na cestě z Česka do Belgie a transport byl vedený jako „živé krmivo“. Ochránci zadržená zvířata ošetřili a rozdělili do útulků v Bavorsku, Hesensku a Bádensku-Württembersku.

Podle údajů policie musel český řidič zaplatit 500 eur (asi 13 tisíc) a poté mohl pokračovat v další cestě. Veterinární úřad a státní zastupitelství byly o případu vyrozuměny.

Minulý čtvrtek policie v Norimberku odhalila případ pašování štěňat.

Reklama

Výběr článků

Načítám