Hlavní obsah

Sedm mrtvých při nehodě mikrobusu na Slovensku. Srazil se s českým kamiónem

Právo, Novinky, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

K tragické nehodě došlo v sobotu nad ránem na Slovensku mezi obcemi Horné Vestenice a Nitrianske Sučany v okrese Prievidza. Při srážce kamiónu a mikrobusu zemřelo sedm lidí. Jednalo se o český kamión, který měl v pronájmu slovenský provozovatel.

Foto: Policie SR

Při nehodě mikrobusu s kamiónem na Slovensku zemřelo sedm lidí.

Článek

Slovenská policie na sociální síti informovala, že na místě zemřel řidič mikrobusu a  šest ošetřovatelek ve věku 28 až 55 let, které se vracely z Rakouska. Ženy pocházely z okresů Prievidza, Bardejov, Spišská Nová Ves, Vranov nad Topľou, Prešov a Stropkov. Řidič dodávky byl z Michalovců.

Při nehodě zasahovali hasiči, záchranáři a policisté. „Těžce byla zraněná 49letá žena a 35letý muž utrpěl lehká zranění,“ řekl mluvčí záchranářů Jozef Minár.

Foto: Policie SR

Kamión, který se srazil na Slovensku s mikrobusem, v němž zahynulo sedm lidí.

Na místo tragické nehody dorazil i policejní prezident Tibor Gašpar. „Byl to kamión slovenského přepravce," komentoval původní zprávy o tom, že šlo o český kamión.

„Je to náš vůz, který má slovenský přepravce v pronájmu,” upřesnil Novinkám Jan Janků, majitel šumperské přepravní firmy, které havarovaný kamión patří.

Foto: Policie SR

Při nehodě mikrobusu s kamiónem na Slovensku zemřelo sedm lidí

„Řidič kamiónu je mimo ohrožení života. Příčinu nehody vyšetřujeme,“ napsala policie na své webové stránce. Z fotografií vyplývá, že obě vozidla skončila mimo vozovku na levé straně, tedy proti směru jízdy.

Foto: Policie SR

Při nehodě mikrobusu s kamiónem na Slovensku zemřelo sedm lidí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám