Hlavní obsah

V německých obchodech našli dětskou výživu otrávenou fridexem. Pachatel žádá 260 miliónů

Novinky, bož
Aktualizováno

Německá policie na čtvrteční tiskové konferenci potvrdila, že našla a zajistila pět otrávených potravinových produktů. Již dopoledne server týdeníku Focus informoval o výhrůžkách neznámého vyděrače, který měl otrávit potraviny a drogistické zboží. Po obchodních řetězcích požadoval výkupné ve výši 10 miliónů eur (260 miliónů korun).

Foto: Policie Kostnice

Policie pátrá po tomto muži, kterého podezírá z vydírání.

Článek

Úřady spolkové země Badensko-Würtembersko po třetí hodině odpolední vydaly varování před otrávenými potravinami. Mezi zajištěnými otrávenými produkty měla být dětská výživa.

Úřady později informovaly, že v zajištěných produktech našly etylenglykol, známější pod průmyslovým označením fridex. Požití této látky nemusí být smrtelné, pokud zasažená osoba včas vyhledá lékařskou pomoc.

Policie informace o vyděrači obdržela již 16. září ve večerních hodinách. Požadavky a výhrůžky vyděrač sdělil písemně policii a dotčeným řetězcům. V dopise konkrétně jmenoval supermarkety ve městě Friedrichshafen u Bodamského jezera.

Foto: Policie Kostnice

Policie podezírá tohoto muže že otrávil dětskou výživu a vydírá obchody.

Město leží nedaleko hranic se Švýcarskem a Rakouskem. Vyděrač napsal, že manipuloval s potravinami a drogistickým zbožím v obchodních řetězcích v Německu i v zahraničí a otrávil je neznámou látkou.

Podle informací deníku Bild vyděrač vyhrožoval řetězcům Aldi, Rossman, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma a Rewe.

Německá policie disponuje fotografiemi zhruba padesátiletého muže, který v jednom z obchodů vyjmenovaných v dopise přerovnává zboží, uvedlo ředitelství kriminální policie v Kostnici. O podrobnostech případu policie veřejnost informovala ve čtvrtek v poledne na tiskové konferenci na kostnickém policejním ředitelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám