Hlavní obsah

Slovák zapomněl v ruksaku na benzínce 10 miliónů

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Pracovníci čerpací stanice u Štrby v okrese Poprad našli u stolku pro kuřáky opuštěný batoh. Nikdo se k němu nehlásil, tak ho otevřeli a našli v něm 400 tisíc eur (téměř 10,5 miliónu Kč). Případ se stal v sobotu a v pondělí o něm informoval deník Nový čas.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Byli jsme v šoku. Okamžitě jsme věděli, že s tím budou potíže. Zavolali jsme proto dálniční policii,“ citoval list pracovnici čerpací stanice.

Krátce nato telefonoval muž, že si na benzínce zapomněl ruksak a že se pro něj vrací. Za několik minut přijel 53letý muž z Prešova a tvrdil, že mu zavazadlo patří. Vlastnictví potvrdil tím, že v ruksaku měl peněženku s doklady. V peněžence bylo dalších 600 eur (15 600 Kč).

Muž policistům tvrdil, že 400 tisíc eur našel v domě po mámě. Toto vysvětlení však policistům nestačilo a peníze mu zatím nevrátili.

„Peníze jsou zajištěny a provádíme úkony jako při standardním nálezu. Ve věci nebylo vzneseno žádné obvinění,“ řekl prešovský policejní mluvčí Daniel Džobaník.

Reklama

Výběr článků

Načítám