Hlavní obsah

Při střelbě na diskotéce v Kostnici zemřeli dva lidé včetně útočníka z Iráku

– Kostnice (Německo) • Aktualizováno

Dva lidé zemřeli a několik lidí bylo zraněno v noci na neděli při střelbě na diskotéce v Kostnici (Konstanz) v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Jednou z obětí je 34letý střelec, který zemřel při střetu s policií, uvedla agentura DPA. Těžce zraněni jsou tři lidé. Pachatelem byl irácký občan, který žil v Německu už dlouho, přičemž nešlo o žadatele o azyl, uvedla policie.

Foto: Felix Kaestle, ČTK/AP

Policie a svědci před nočním klubem Grey, v němž došlo v noci na neděli ke střelbě

Článek

Incident se odehrál v nočním klubu Grey v ulici Max-Stromeyer-Straße okolo 04:30, kdy muž začal střílet. Na místě okamžitě propukla panika a lidé se snažili uprchnout z budovy nebo se schovat.

Policie: Už tušíme, o co šlo, terorismus to není

Policie prozatím vyloučila jako motiv činu terorismus. „Motivy muže, který jednal sám, nejsou jasné,” řekl stanici n-tv mluvčí kostnické policie Fritz Bezikofer.

„Stále ještě věc vyšetřujeme, ale okolnosti související s událostmi na diskotéce večer před střelbou jsou o trochu jasnější, a to nás vedlo k vyloučení teroristického pozadí.”

Foto: Profimedia.cz

Policejní zátaras v Kostnici v ulici, kde se nachází noční klub Grey, v němž došlo v noci na neděli ke střelbě

„Diskotéka byla nacpaná k prasknutí. Odhaduji, že zde bylo několik stovek lidí,” řekl agentuře DPA jeden ze svědků, podle něhož útočník na návštěvníky diskotéky pálil zcela bezhlavě z automatické zbraně.

Protože nebylo hned jasné, jestli je pachatel jeden, nebo je jich více, byly na místo povolány i speciální jednotky s vrtulníkem. Útočník byl nakonec těžce zraněn při přestřelce s policií. Svým zraněním podlehl v nemocnici. Střelné zranění utrpěl i jeden z policistů, který ale není v ohrožení života.

Foto: Felix Kaestle, ČTK/AP

Policie a svědci před nočním klubem Grey, v němž došlo v noci na neděli ke střelbě

Podle očitých svědků byl postřelen i člen ochranky stojící u vchodu do diskotéky, který se pokusil jednoho nebo více pachatelů zastavit.

Stanice SWR oznámila, že nad průmyslovou oblastí osmdesátitisícové Kostnice u hranic se Švýcarskem létají policejní vrtulníky. Obyvatelé nebo návštěvníci v sousedních budovách byli vyzváni, aby nevycházeli ven.

Reklama

Výběr článků

Načítám