Hlavní obsah

Farmáři došly peníze na krmení, tak nechal uhynout 13 tisíc slepic

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

Farmáři v Michalovcích na východním Slovensku došly peníze, neměl na krmení a slepice nedostaly nažrat více než 10 dnů. Celkem bylo na farmě 45 tisíc nosnic a hladovku nepřežilo přes 13 tisíc slepic. Informují o tom slovenská média.

Foto: Miroslav Sova

Ilustrační foto

Článek

Televize Markíza uvedla, že veterináři podali na vedení společnosti trestní oznámení pro zanedbanou péči o zvířata. „Slepice se žraly mezi sebou. Bylo to týrání zvířat,“ řekl televizi zaměstnanec farmy. Majitel se nedokázal postaral ani o uhynulé slepice. „Nefungovala kafilerie, všude byl velký zápach,“ dodal zaměstnanec.

Farma je přitom v okolí dost známá, když ještě před nedávnem zde lidé stáli v řadě na vajíčka. Majitel se chtěl postupně živých slepic zbavit a objednal kamion z Polska. Ten však odjížděl s prázdnou. „Neměli lidi, aby kamion naložili,“ kroutil hlavou polský řidič.

Majitel farmy nechtěl situaci komentovat a jednatel společnosti Vladimír Podlena tvrdil, že na farmě je vše v pořádku. „Žádný úhyn nemáme. Nevím, jaké máte informace,“ řekl.

Případ vyšetřují veterináři i policisté. „Bylo zjištěno, že krmítka jsou prázdná,“ konstatoval ředitel regionální veterinární a potravinové správy Michalovce Aleš Novotný. Jedinou dobrou zprávou podle veterinářů je, že na farmě se nestačila rozšířit žádná choroba.

Reklama

Výběr článků

Načítám